KOSGEB Kuruluş Desteği Nedir Nasıl Alınır?

Kuruluş Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB Kuruluş Desteği bünyesinde yer alan ve başvuru şartlarını sağlayan girişimciye yeni müjdeler ile girdi.

KOSGEB kuruluş desteği başvurularının başlaması ile yeni girişimcilere iş hayatı gözüküyor.

Destek detayları nelerdir?

  • Kuruluş desteği: geri ödemesiz olarak verilmektedir. Gerçek kişi olarak kurulmuş işletmeye 5 bin liralık bir destek verilmektedir. Sermaye şirketi şeklinde kurulmuş olan işletmelere de 10 bin lira kadar destek sağlanmaktadır. İşletmenin program süresince türünü değiştirmesi durumunda ise şirket için belirlenen üst limit ise değişmemektedir.
  • Performans desteği: işletmenin istihdam sayısına ve vergi mükellefiyetinin devam etmesine göre belirlenmektedir. Destek tutarı hesaplanırken ilgili maddelere bakılarak prim gün sayılarının toplamı dikkate alınmaktadır. Performans desteği ise program başlangıç tarihinden itibaren birinci yıl birinci performans dönemi olmak verilmektedir. İkinci yıl ikinci performans dönemi sonunda işletmeye geri ödemesiz olarak destek sağlanmaktadır. Her performans dönemi ise bir yılın tamamını kapsamaktadır.

KOSGEB kuruluş destek programının amacı ekonomik olarak kalkınma ve istihdam sorunlarının çözülmesidir. Sorunların çözülmesindeki en temel faktör olarak girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması sağlanmaktadır. Aynı zamanda başarılı işletmelerin kurulması da yine programın birincil amaçlarındandır.

İşletme giderleri kapsamında; işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 aylık süreçte işyeri kirası veya personel net ücretlerine bakılmaktadır. Bu gibi sabit ücretler için aylık 5000 lira ve toplamda geri ödemesiz olarak 30 bin lira kadar hibe verilebilmektedir.

İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2 bin lira hibe verilmektedir.

Kuruluş döneminde alınan ofis donanım malzemeleri, teçhizat ve makine gibi demirbaşlar için destek verilmektedir. 24 ayda alınan ofis malzemeleri için devlet tarafından verilecek hibe üst limiti ise 18 bin liradır.

Bu destekten faydalanmak için en verimli iş sahasında iş sahibi olmanız gerekmektedir. Bunun için uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılabilirsiniz. KOSGEB danışmanlarından yardım alabilirsiniz. Detaylı bilgiler bu şekilde sıralanıp giderken şartları eksiksiz olaraksağladığınızdan emin olmalısınız.

Kosgeb destek ve hibeleri farklı girişimciler için çeşitlenmektedir.En uygun olduğunuz desteği kolayca alabilirsiniz.

Benzer Yazılar